Υλικά
½ κούπα βούτυρο
¾ κούπας ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
7 κούπες αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
1 ½ κουταλάκι σόδα
¾ κούπας μπύρα η club soda
Για το
σιρόπι
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε
στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, κοσκινίζουμε το μισό
από το αλεύρι με τη σόδα και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο χτυπημένο μείγμα ώσπου να γίνει λείος
χυμός. Προσθέτουμε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο
χρειάζεται, ώστε να γίνει απαλή ζύμη για να πλάθεται. Σκεπάζουμε και την
αφήνουμε για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ και τα χαράζουμε με ένα πιρουνάκι
από πάνω απαλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε
το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό και
περιχύνουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο. Τέλος τα πασπαλίζουμε με
τα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου